10 Şubat 2014 Pazartesi

Cevizli Sucuğun Diğer Kullanılan İsimleri

Ülkemizde önemli bir yeri olan ve Dünya literatürüne girmiş cevizimizin ürün olarak pek değerlendirildiğini söylemek doğru olmaz. Osmanlı imparatorluğu döneminde Osmanlı padişahları tatlı enerji ve zeka veren yiyecek olarak Cevizden ceviz kömesi, ceviz sucuğu ve ceviz pestili yaptırırlarmış.

Osmanlı imparatorluğu döneminden beri ceviz ile yapılan ve Osmanlı padişahları tarafından bile tüketilen bu ürünlerin, ceviz üreticileri tarafından değerlendirip ve ceviz ile yapılan ürünlerin çeşitliliği arttırılarak Aile ve Ülke ekonomisine katkı sağlamaları gerekmektedir.

Cevizi ile meşhur olan ilçelerimizde, bu tür ürünlerin yaygınlaştırılması ve yapılması için bu ürünlerin yapımları hakkında bilgiler verelim.

Cevizli Sucuk
Cevizli sucuk Türkiye’de üretilen enerji, mineral ve vitamin yönünden zengin olan geleneksel gıdalarımızdan birisidir. Cevizli sucuk ülkemizin çeşitli yörelerinde cevizli sucuk, maraş sucuğu, bandırma ve şeker sucuk,köme gibi değişik isimlerle üretilmektedir. İplere dizilen cevizler; şeker, su, sitrik asit, pekmez pekmez toprağı (şıra için gerekli) ve nişasta karışımının pişmesiyle oluşan kıvamlı karışıma daldırılıp çıkarılması ve kurutulması ile elde edilir. Yapısında bulunan nişasta, şeker ve cevizdeki yağdan dolayı iyi bir enerji kaynağı; pekmez ve cevizden dolayı da iyi bir vitamin ve mineral kaynağı olup, ayrıca ceviz protein de içermektedir.


Malzemeler: Pekmez, su, nişasta, pudra şekeri, ceviz, ip,pekmez toprağı.


Mersin Oto kiralama Mersin rent a car 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder